Bye bye Vietnam!

Nu ar Vi i Ho Chimin City Again! Men Vi drar har fran imorgon med flyg till Bangkok dar det ska vara massprostester. Jag hoppas inte dom forstor  min planerade shopping! Da blir jag rikigt sur och far i sa fall forsoka fixa en massprotest mot massprotesterna. Bara jag far shoppa lite sa blir jag i alla fall nojd!

Just det vi var pa en vattenpark/ Nojesfalt i Nah trang och da hittade jag lite pengar sa lite tur har vi i alla fall haft=P I Nah trang sa fanns aven varldens finnaste strand enligt mig. Det anda som fattades var tva hula hula kvinnor som flaktade medan jag lag och solade. Kunde ocksa varit en egyptisk kvinna som matade mig med vindruvor.  Soffans Stygn ar nu mera ett minne blott och istallet5 sa ar det 4 sar som snart kommer bli ett fult arr.

Om vi ska ta och prata lite om den Vietnamesiska trafiken igen sa kan jag saga att har kor man mot rott, bara man tutar sa far man kora hur man vill och at vilket hall i vilken fil som helst. Enkelriktat existerar ej. Sa farfar du skulle vara en utmarkt chaffor har=)

En annan sak som jag funderar over just nu ar om har med ett a med en prick over sa Har. Jag som har ganska smala armar muskolosa men fortfarande smala armar, om jag skulle ga upp i vikt eller om jag skulle fa lite mer muskler skulle det da bildas mer har pa mina armar eller skulle det har jag har nu pa mina armar fordela sig? snalla kan ingen ge mig ett svar!

Kommer inte pa sa mycket mer att skriva just nu sa skriver lite mer nar jag kommer till thailand!

Ha det sa bra sa lange puss&kram Jonniehj=) eller Jonnijonare som faster Anita brukar saga!

Veitnam!

Hej ar just nu i Vietnamn! Vantar pa Bussen som ska ta oss fran Ho chi min till Nhatrang. Ho shi minh city ar Huvudstaden i Kamodja och kallas aven eller heter kanske tom egentligen Saigon. Skit samma det ar samma stalle har i alla fall.

Det som har hant har ar att vi Martina och Sara J fick sina vaskor med en massa Cash stulna. Det var fyra moppepojkar som snodde dom hoppade pa moppen och forsvann. Martina hade haft mina pengar i sin vaska innan men jag hade suppit upp dom jag hade hos henne sa jag klarade mig all fine=) Sa den laxan Martina och Sara j fick lara sig var sup mer spara mindre eller hall hart i vaskan!

Sedan sa har aven Soffan skadat sig. Hon kom ut blodande som fan fran knat. Forst nar jag sag henne sa sog jag bara en massa blod och borjade undra om Soffan glomt att byta tampong. Men sa var ej fallet for det var som sagt hennes kna som inte kunde sluta bloda. Jag och Soffan hoppade pa den forsta basta vietames kvinnas moppe och bad henne att kora oss till sjukhuset.
Nar vi val kom dit sa ville dom sy. Jag och soffan vagrade for sjukhuset var precis inte frascht, det sag mer ut som klassrummen i braas skola med en massa sjukhus sangar, Alltsa typ oranga vagar och valdigt slitet. Sa vi bad om ett bandage och att dom skulle stoppa blodningen  det gjorde dom. Sedan nar vi skulle betala sa gick vi bara ut for Jag hade inga pengar kvar eftersom mina var slut och soffan hade sina pengar i Sara js vaska som blev stulen. Vi akte hem och sov. Dagen efter akte vi till ett rikigt sjukhus. Dar blev lilla Soffan sydd, hon fick hela tio stygn! Vi akte sedan och shoppade resten utav dagen.

Andra dagen sa akte jag Martina och Sara j och tittade pa Cuchi tunnlarna. Tunnlar som Vitameserna gravde under Vietnamkriget. Dom var rikigt smarta och bekammpade Amerikanerna fran marken. Rikigt Collt och se. Vi fick aven klattra ner i tunnlarna och det var allt annat an mycket uttrymme dar.

Sedan nhar det ej hant sa mycket sen sist. Vi har shoppat lite varit pa bio och lite sadant.

Nagot som jag tycker ar coolt med Asien ar att deras Svensson familj ar ganska annorlund. Bara man tittar pa hur dom tar sig fram. Vi har Familjen i en Volvo medan dom har hela familjen pa EN moppe. Innan jag kom hit visste jag inte ens att man fick plats med 5 stycken pa bara en moppe. Det ar ju rikigt bra for om vi vill hyra moppe i thailand igen sa vet vi att vi alla far plats pa en=)

Forsokte ladda upp en massa bilder innan en det fungerade ej. Satt i 1timme och trodde att det fungerade sa ska forsoka snart igen!

Hoppas allt ar bra med alla dar hemma


Pusss och kram Jonnie



Kambodja!

Framme i koh ChangHej sorry om det var lite daligt med uppdate men det har varit internet Thats why! Nu kan jag beratta lite om vad som hant hoppas bara jag far med det roliga=)

Sist jag skrev sa sa var vi i Koh Chang, Thailand Nu ar vi i Phnom Phen Kambodjas huvudstad men vi har aven hunnit vara i Sieam Reap.

I alla fall Vi tog en buss fran Koh chang till gransen mellan Kambodja och thailand dar dar vi gick over och en jatte snall l;iten thai hjalpte oss over. det kanndes typ som om vi blev smugglade over lite Coolt anda att ha gatt over gransen. vi vfar tvugna om att ljuga vart vi skulle till Kambodja for att det skulel bli billigare for oss sa vi fejkade att vi skulle med thaien till ett stalle som hette batang bong men vi skulle egentligen till siem reap. Nar vi val annlande till siem reap sa sag vi det fina lyx hotelet efter det andra och seedan sag vi att vi skulle bo pa Hilton guest house! Jag kan saga att skillnaden mellan geshouse och Hotel ar riktigt stor sa lite besvikna blev vi allt. Vi kom pa kvallen sa vi checkade bara lahet lite innan vi gck och la oss.

Dagen efter vaknade vi tidigt gick och kakade frukost bestammde os for att kolla pa en massa gamla tempel som kallas ankorwat. ( arse coola tempel som ar riktigt gamla och flera meter hoga. dar aven en film med Angelina Jolie spelats in) Jag sdprang upp och ner for alla trappor som barnrumpan jag ar och fottade. Tjejerna tog det lite lugnare och chillade lite mer. det tog lite mer an en halv dag. Sedan
akte vi ner till cityt kakde och bestammde oss senare for att ta massage. Det blev ingen vanlig massage utan det blev fiskmassage. Det betyder att man stoppar ner fotterna i en jattestor balja dar det ar en massa ganska stora fiskar eller sma om man hellre vill ha det. Sedan borjar fiskarna att kaka av ens hud pa fotterna. det var bade obehagligt och skont. kittlades dock som fan. Sedan gick vi och tog nagra ol blev lite berusade akte hem. kolckan var val ungefar 3pa natten och matstallerna dar vi bodde hade stangt alla forutom ett. Dar satt det bara en massa kambodjaner som gjorde sin egna mat pa resturangen (om man kan kalla det for det.) Vi var riktigt hungriga och vi kunde ju inte vara samre sa det fick det blev. Sa vi satt i kambodja och lagade varan egna mat pa deras vis. Vi imponerade stort pa kambodjanerna i alla fall.

For att gora det allt lite mindre sa kan jag sagga att pa de foljande dagarna som kom tills vi kom till phnom phenn sa han vi fa massage dar vi alla fyra sedan fick en massa stora blamarken utav, sag en stad som bara var pa vatten, tittat pa killingsfield dar en massa kambodjaner blivit mordade( Kambodjas svar till koncentrationslager) aven s21 dar man torterade folk for bara 20ars sedan shoppat. mm mera ska nu forsoka lagga upp en massa bilder om det gar! Annars sa vet ni i alla fall att jag forsokt!

peace out Pusssss


RSS 2.0